Banana muffins.
Witajcie :) ostatnie dni były dla mnie szybkie. ..pełne pracy i obowiązków. Najważniejsi dla mnie, właśnie w takim czasie, są moi bliscy. By pod moją nieobecność mieli uśmiech na twarzach, by nic im nie brakowało i mieli pełne brzuchy.
Dlatego też wpadłam na pomysł jakby tu czekoladę, drożdżówki i inne pokusy sklepowe zastąpić jakimś smacznym wypiekiem domowym, który można będzie wsadzić w folie spożywczą i wziąć ze sobą na trening czy po prostu zjeść na drugie śniadanie :)
I tak właśnie powstały w nocnym, domowym zaciszu bułeczki bananowe.
Błyskawiczne bananowe bułeczki zdominowały podróże męża na treningi czy drugie śniadanie dla naszej księżniczki.
Składniki :
- Banany 4 szt.
- Miód
- Olej kokosowy 50 gr.
- Jajka 4 szt.
- Mąka jaglana 100 gr.
- Soda oczyszczona 1/2 łyżeczki
- Proszek do pieczenia 1 łyżeczka
- Rodzynki
Przygotowanie :
Banany obrałam i pokroiłam. Dodałam do nich jajka.


Zblendowałam na gładką masę

Następnie krok po kroku dodawałam kolejne składniki do gotowej masy : miód, mąkę itd.





Formę do wypieku nasmarowałam tłuszczem.

I wlałam masę :)

Do rozgrzanego piekarnika wsadziłam formę. Piekłam bułeczki w 180 st. około 45 minut.

Po 45 minutach, wypiek wyjęłam i pozwoliłam mu ostygnąć :)

Gotowe ;)

Smacznego ;)
Komentarze
Prześlij komentarz