Oriental soup.














No i przyszła jesień . .. wstaje się ciężej, jesteśmy podatni na przeziębienia. Jak się wzmocnić podczas tego okresu ? Oprócz zmiany w garderobie trzeba też pamiętać o małych rewolucjach w kuchni. Dzisiaj przedstawię Wam INTENSYWNĄ, pobudzającą zupę, która za zadanie ma rozgrzać i stworzyć tarczę ochronną przeciwko wirusom :).
 
 
Składniki :
- 1 łyżka oleju koksowego
- 1 łyżka świeżego imbiru
- 2 ząbki czosnku
- 250 g pieczarek
- kurkuma
- maggie
- 750 ml bulionu warzywnego ( mój będzie na miesie ze względu na córeczkę )
- 1 papryczka chili
-1/2 mleka kokosowego
- kapusta pekińska ( kilka liści )
- sól
 
 
 
 
Bulion
 
 
 
 
Przygotowanie :
 
w rozgrzanym garnku rozpuścić olej kokosowy. Smażyć na nim imbir, czosnek i dodać kurkumę.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Następnie dodać pokrojone pieczarki oraz posiekaną drobno papryczkę chili. Gotować na średnim ogniu ;)

 


Całość zalać bulionem, dodać kilka kropli maggie oraz dodać do zupy mleko kokosowe.  
 
 
 
 
 
 
 
Na koniec dodać posiekaną kapustę pekińską, doprawić do smaku lekko solą i gotować jeszcze przez chwilę.

 

 
 
Półmisek ozdobić posiekanym świeżym koperkiem ;) i gotowe !  

 

 
 
 KOCHANI ! O to środek na zdobycie uśmiechu u najmłodszych w domu i tych trochę starszych ;p

 

 

W 45 minut gotowy jest rosół i ZUPA ORIENTALNA Z KAPUSTĄ PEKIŃSKA I KURKUMĄ !
 
 



Gorąco polecam ten przepis, PYCHOTA!


Pisząc ten przepis ile pomysłów do głowy przychodzi na lekką modyfikację tej zupy np. KREWETKI.


A Wy kochani, co byście do tego przepisu dodali ?

Smacznego !

Komentarze

Popularne posty z tego bloga

Teeth, continued.

Lipstick.